Monitor NGNIX webserver

NGINX (uitgesproken "engine X") is een populaire HTTP-server en omgekeerde proxyserver. Als een HTTP-server serveert NGINX statische inhoud zeer efficiënt en betrouwbaar, met relatief weinig geheugen. Als omgekeerde proxy kan deze worden gebruikt als een single, gecontroleerd toegangspunt voor meerdere back-end servers of voor aanvullende applicaties zoals caching en load balancing. NGINX is beschikbaar als gratis, open-source product of in een meer volledige, commercieel verdeelde versie genaamd NGINX Plus.

Accepted and Active connections

Het aantal clientverbindingen geaccepteerd door NGINX wordt gegeven als connections_accepted. De momenteel actieve verbindingen (connections_active) zijn hetzelfde als de lees- en schrijfstaten gecombineerd in open source NGINX.

Handshakes and Failed Handshakes

Zowel NGINX als NGINX Plus worden gebruikt om gecodeerde SSL-verbindingen te beëindigen, waardoor de belasting op interne servers en certificaatkosten wordt verminderd. Metrics handshakes en handshakes_failed helpen bij het begrijpen van de SSL-beëindiging van de webserver en het beoordelen van de capaciteit van de server.

Connections opened

Het is de snelheid van verbindingen die per seconde geopend worden. Het controleren van connection_opened is cruciaal om te weten of de omgekeerde proxy of load balancer de verzoeken op een goede manier optimaal behandelt.

Dropped and Idle connections

Als een verbinding voor een bepaald verzoek doorgaat, dan staat dat onder de verbindingen_dropped. De connections_idle is hetzelfde als de wachtstaat in NGINX, dat wil zeggen clientverbindingen met zero current requests.

Waiting

Een actieve verbinding of een live-verbinding kan in de wachtstand staan als er momenteel geen actief verzoek is.

Connections dropped

De connection_dropped is het aantal gevallen verbindingen. In het algemeen worden verbindingen gestopt wanneer een bronlimiet is bereikt.

Geïnteresseerd in NGNIX monitoring? neem contact op!

Wij zijn geen traditioneel bedrijf. Wij werken wanneer het onze klanten uitkomt. Onze klanten willen eigenlijk maar één ding: dat het gewoon werkt. En dat een stel vakidioten ervoor gezorgd heeft dat alles weer werkt.

Monitor al jouw servers in een dashboard

Onze lijst met Windows-server integraties blijft groeien. Met onze server-monitoring oplossing voor Windows en Linux krijg je een dashboard met tientallen functies!

 • Analyseer problemen
 • Onderzoek downtime
 • Voer diepe analyses op applicatie niveau
 • Bekijk alle kritieke onderdelen
 • Zorg ervoor dat je server altijd werkt
 • Bekijk de performance van jouw server
 • Voeg meerdere servers toe aan een cluster
 • Monitor je Hyper-V server en de onderliggende virtuele servers incl uptime

Krijg uitgebreide rapporten

Onze Windows-server monitoring kan geheel worden aangepast naar de wensen van jouw IT-afdeling. Maak rapporten met:

 • Beschikbaarheid analyse
 • Busy hours (drukke tijden op de server)
 • Health
 • Performance

Krijg een uitgebreid rapport toegestuurd wanneer de server offline gaat. Of stel een eigen rapport samen met thresholds.

Geïnteresseerd in server monitoring? neem contact op!

Wij beantwoorden je vragen en zorgen ervoor dat je server snel en naadloos wordt opgenomen in ons monitoring systeem.
TOP