Wie zijn The Datacenter Group

The Datacenter Group is een 100% Nederlands bedrijf met twee hypermoderne datacenters in Amsterdam en Delft. TDCG bedienen verschillende cloud en hosting providers, grote bedrijven en overheidsinstellingen in de huisvesting van hun IT-infrastructuur.

Remote Hands bij The Datacenter Group

Remote hands (some Smart Hands genoemd) is het uitvoeren van werkzaamheden aan servers of infrastructuur op locatie. Zo gaan onze engineers graag naar jouw datacenter als je zelf geen tijd hebt. Dit doen wij wereldwijd. Onze engineers zijn ook in te schakelen om jouw team te versterken, bijvoorbeeld wanneer je servers wilt verhuizen of een migratie hebt.

Door onze gunstige locatie (letterlijk op hetzelfde terrein) kunnen onze techneuten een ongevenaarde reactietijd garanderen.

Maak kennis met Servermeister en The Datacenter Group

Ervaar onze resultaaatgerichte aanpak. Plan direct een afspraak met een van onze professionals en bel 020 89 500 45 of stuur ons een email: [email protected]

On demand remote hands

Wij zijn geen traditioneel bedrijf, wij werken wanneer het onze klanten uitkomt. Onze klanten willen eigenlijk maar één ding: Dat het gewoon werkt. En dat een stel vakidioten ervoor gezorgd heeft dat hun servers weer super werken.

Scheduled remote hands

Het is mogelijk om gepland onderhoud te plegen aan de servers. Zo weet je zeker dat deze top prestaties zullen leveren en de hardware langer meegaat.

Zijn uw servers ondergebracht in een datacenter en u hebt geen of nauwelijks tijd om langs te komen? Moet er snel en adequaat gereageerd worden? Geen probleem! Onze engineers staan 24/7 en 365 dagen per jaar voor u klaar. Naast de beveiliging van uw servers verlenen onze specialisten ook hand-en-spandiensten zoals het verhelpen van storingen aan uw systemen, het inrichten van racks en het bekabelen van uw apparatuur. Onze ‘Remote Hands’-service helpt u uw beschikbaarheid te maximaliseren en de kosten te verlagen, doordat u geen eigen personeel meer naar het datacenter hoeft te sturen.

Apparatuur

 • Hardware vervangen of installeren
 • Rack onderhoud / installatie
 • Onderdelen verzenden / ontvangen
 • Server herstarts / onderhoud

Netwerk

 • Cross Connecting Infrastructure
 • Bekabeling
 • Plaatsen netwerkapparatuur

Onderhoud

 • Preventief onderhoud
 • Audits
 • Apparatuur inventory

Smart hands

 • Troubleshooting
 • Emergency Response
 • Software installatie
 • Serverbeheer

Wij migreren je servers

Elke infrastructuur is anders, dus er zijn geen kant-en-klare plannen voor de verplaatsing van servers van het ene naar het andere datacenter. Ons team is getraind in het verhuizen van hardware vanuit verschillende datacentra's naar TDCG. Dit doen wij door de gehele roadmap te leveren, van hardware migratie tot software-troubleshoots.

Een migratie is een omvangrijke klus en komt eigenlijk nooit goed uit. Het plannen ervan kost tijd en die heeft u niet altijd. Daarom bieden wij u bij de verhuizing naar TDCG onze verhuisservice aan. Wij zetten onze kennis en ervaring graag in om dit traject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom bekijken we uw specifieke situatie en bespreken we de inrichting van de racks en de benodigde bekabeling. Zodra de te nemen stappen helder zijn, plannen we de server migratie in, op een tijdstip waarop het uw bedrijf het beste uitkomt. En ook tijdens de verhuizing begeleiden we u vakkundig. Daarbij kunt u er tevens op rekenen dat de verhuizing volledig volgens planning en afspraak verloopt. Ook niet onbelangrijk.

TOP